Att vara med i en hästklubb

För de personer som har ett stort intresse av hästar och att rida, men inte har möjligheten att ha en egen häst, är det perfekt att bli medlem i en hästklubb. Man får lära sig allt om hästar och hur en häst ska skötas, till exempel vad den äter, hur man tar hand om hovar och päls, men framför allt så finns möjligheten att lära sig rida.

Att ta hand om en häst och rida är inte en aktivitet bara för tjejer utan passar också killar. Dessutom i alla åldrar. Skulle det finnas ett intresse för hästar i vuxen ålder är det inga problem att gå med i en hästklubb. Men det vanligaste är att det är unga tjejer som älskar hästar och har som sin stora dröm att skaffa sig en egen häst.

Det kostar en hel del att skaffa sig en häst, dessutom krävs det ett stort utrymme både till stall och bete. En hästklubb kan då vara ett substitut till en egen häst. Att vara med i en hästklubb innebär inte bara att man får hålla på med det man älskar som allra mest, samtidigt träffar man andra som också har exakt samma intresse som en själv. Bättre kan det inte bli!

Oftast är det så att man får ta hand om en eller två speciella hästar i stallet. Detta gör att det kan kännas som om det vore ens egen häst. Hästarna kan delas mellan olika antal intresserade personer. Man är inte tvungen att gå till stallet varje dag för att sköta om ”sin” häst: rykta, mata och rida den. Ansvaret delas av flera hästintresserade personer, vilket kan kännas skönt att veta. För då vet man att det alltid är någon som tar hand om hästen. Hade man haft egen häst, hade inte denna fördel funnits.

Hästklubben är ett perfekt ställe att umgås med både hästar och andra som har samma intresse, eftersom man ingår en gemenskap som kan vara svårt att hitta på annat håll.

Reply